Site icon Dr. Rıza Kadılar

EMCC Türkiye “Research” Konferansı

Senelerdir yapılmasını arzu ettiğim çok önem ve değer verdiğim bir çalışmayı EMCC Türkiye yönetim kurulu üyesi sevgili Evrim Cabbaroğlu’nun liderliğinde hayata geçiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Bu tek günlük konferansa ev sahipliği yapacak olan Koç Universitesi’ne de ayrıca müteşekkirim.

Ülkemizin bence biraz da kültürel çok temel bir sorunu, maalesef bilimsel metodlardan ve düşünce sistematiğinden uzak olmamız. Birçok alanda çok başarılı uygulayıcılarımız var. Ancak bu deneyimleri belli bir sistematik ile yazıya döküp bilgi üretimine ve medeniyetin gelişimine pek de katkıda bulunamıyoruz. Keza Koçluk ve Mentorluk da böyle. Geçen sene ev sahipliği yaptığımız EMCC dünya konferansı da bize gösterdi ki uygulama alanında bir birçok gelişmiş batı ülkesinden çok daha ilerideyiz, ancak iş bu birikimi yazıya döküp evrensel değerler ve yöntemlerle harmanlayıp başkalarına aktarmaya gelince maalesef biraz ihmalkar, tembel, isteksiz ve hatta bilgisisiz….

 

İşte bu açığımızı kapatmak için küçük de olsa bir yerden başlamamız gerektiği ve bu cesareti göstermiş üyelerimizin ve diğer uygulayıcıların akademik bir çerçevede bu çalışmalarını paylaşarak diğer uygulayıcılara da ilham ve cesaret vermeleri gayesi ile bu projeyi hataya geçiriyoruz.

Umarım özellikle kurumsal hayatta koçluk ve mentorluk uygulamalarını gerçekleştiren hem satın alan, kullanan taraftaki kurum temsilcilerini, hem de bu projeleri uygulayanları bu konferansta bu sene katılımcı olarak görmek, ama seneye mutlaka sunumları ile konferansı daha da zenginleştirmelerini temenni ediyoruz…

Konferansta sunum yapmak isteyenler EMCC Türkiye’ye emcc.turkey.tr@gmail.com adresinden ulaşabilirler…

Konu hakkında ilave bilgi için: EMCC_Research_Conference_Istanbul_Turkey_24.03.2016

Exit mobile version